Koninklijke belangstelling

Koningin Juliana bracht op vrijdag 2 juni 1961 een werkbezoek aan de gemeente Zeist. Van 9.30 uur tot 17.30 uur verbleef zij binnen de gemeentegrenzen.

> Lees meer

Vorstelijk geboortegeschenk

De geboortelepels ter ere van de geboorte van koningin Beatrix en koning Willem-Alexander

> Lees meer

Het jubileumbeeld in het Gerodorp

Er staat een beeldje van een fiere vrouw
In het plantsoen
Zij draagt een vaas, een urn, van Gero?
Ze is niet zo bloot als ik eerst dacht
En niet zo stijf - een knie vooruit,
Een kleed zorgvuldig gedrapeerd
Zoals een vrouw ooit draagt
Maar lieflijk en aanminnig, en wat braaf,
Zoals het Gero-dorp eens was.

> Lees meer

De Gero-wandelsportvereniging  

Behalve dat de Stichting De Zilver-Kamer objecten wil verzamelen, beschrijven en exposeren, wil zij het leven van de medewerkers op en met elkaar in de zilverfabrieken vastleggen. De impact van de zilverindustrie op Zeist: Zeist als zilverstad. De sportverenigingen vierden hoogtij in de jaren vijftig.

> Lees meer

Musicerende zilversmeden

De Gero-harmonie werd in 1926 opgericht en was een van de afdelingen van de ‘Vereeniging Het Geropersoneel’ (opgericht 1924), afgekort als HeGePe, de personeelsvereniging van de Gerofabriek te Zeist.

> Lees meer

Design bonbonnière uit Heilbronn

De collectie van Stichting De Zilver-Kamer werd op 25 april dit jaar verrijkt met de op de foto afgebeelde zwaar zilveren bonbonnière van Duits fabricaat maar gestempeld GERO en daarmee een bijzondere aanwinst voor De Stichting.

> Lees meer

Dick Simonis, de ontwerper

Industrieel ontwerper bij de Gerofabriek.
Diederik Willem (Dick) Simonis werd geboren te Amsterdam op 10 september 1919. Van beroep was hij sieraadontwerper, edelsmid en industrieel ontwerper. Hij overleed te Zeist op 20 maart 2004.

> Lees meer

Bekroonde pannenset van Dick Simonis

Het ontwerp van de pannenset is al ruim zestig jaar oud. Hij werd in 1958 door de Gerofabriek op de markt gebracht. In 1959 ontving deze pannenset van het Belgische Instituut voor Industriële Vormgeving (1956-1971) het kwaliteitslabel Het Gouden Kenteken of in het Frans Le Signe d’Or (1956-1966).

> Lees meer

Tafelstel van Gero Denemarken

Op de eettafel staat zilver altijd chic. Niet alleen het zilveren tafelbestek siert de dis maar ook serviesgoed, zoals zilveren schalen, kandelaars en bloemvazen. Een klein maar smaakmakend onderdeel van het tafelservies is het tafelgarnituur.

> Lees meer