De Stichting De Zilver-Kamer heeft middelen nodig om haar collectie in stand te houden en uit te breiden.
Heeft u interesse om te helpen onze initiatieven te verwezenlijken stuur dan een mailtje en laat ons contact met u opnemen.

Schenkingen

U kunt een schenking doen in geld of in de vorm van zilveren of verzilverde voorwerpen. De Zilver-Kamer is een Anbi-instelling, u kunt gebruikmaken van de desbetreffende regeling. Zie daarvoor Contact. Documentatie van en over de zilverindustrie in Zeist is welkom.

Voor schenkingen in welke vorm dan ook kunt u contact opnemen met Stichting De Zilver-Kamer: info@zilverkamerzeist.nl

U kunt gebruik maken van de jaarlijkse donatie van € 15. Dit bedrag kan overgemaakt worden op rekening
NL34 RABO 0309 9885 51 van De Stichting De Zilver-Kamer. Door het versturen van de volgende e-mail krijgt u hiermee automatisch de nieuwsbrief en zult op de hoogte worden gebracht van de activiteiten en aanwinsten van de stichting.

De Geefwet — Schenk meer, betaal minder

Sinds januari 2012 is de Geefwet van kracht. Het ministerie van Financiën stimuleert daarmee tot eind 2017 de giften van particulieren en bedrijven aan cultuur, natuur en wetenschap. Voor deze giften geldt tot en met 2017 een extra belastingaftrek, de zogeheten multiplier. Lees op - goo.gl/ajt2UM - meer informatie over de Geefwet. U giften zijn meer dan welkom.

Samenwerking

Het geheugen van Zeist

Dé website over de geschiedenis van Zeist, Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide. Op deze site is van alles te vinden over de geschiedenis van Zeist en de activiteiten van de erfgoedpartners. Zo kunt u grasduinen in de Zeister kranten van 1864 tot 1946, genieten van historische journaals, webexposities bekijken en informatie downloaden waarmee u zelf op stap kunt: www.geheugenvanzeist.nl

De onderstaande fondsen hebben een substantiële bijdrage geleverd.

Subsidieverstrekkers

Van Tellingen-Pul Stichting

De Van Tellingen-Pul Stichting stelt zich ten doel financiële steun te geven aan Zeister verenigingen, stichtingen en groeperingen op het terrein van cultuur, maatschappelijk werk, sport, welzijnswerk en in het bijzonder het jeugdwerk. Jaarlijks verblijden wij circa 35 verenigingen en stichtingen met een bijdrage.

K.F. Hein Fonds

Het K.F. Hein Fonds geeft financiële steun aan projecten op het gebied van cultuur, maatschappelijk werk, podiumkunst, monumentenzorg, natuurbehoud en volksgezondheid in de provincie Utrecht.

Fentener van Vlissingen Fonds

Het Fentener van Vlissingen Fonds ondersteunt en stimuleert met subsidies en de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs kunst -en cultuurprojecten in de provincie Utrecht. Het fonds werd in 1961 door SHV opgericht en wordt sindsdien gefinancierd door dit familiebedrijf met circa 60.000 werknemers en diverse activiteiten wereldwijd.

Gemeente Zeist

Stimuleringsfonds Rabobank Rijn en Heuvelrug

Het Rabo Stimuleringsfonds steunt grootschalige, langlopende projecten die de regio versterken.

Bijdrage in natura

Natuurlijk kunt u De Stichting De Zilver-Kamer ook in natura ondersteunen.
Als u denkt een bijdrage te kunnen leveren neem dan contact op met de Zilver-Kamer: info@zilverkamerzeist.nl

De onderstaande bedrijven hebben een bijdrage in natura geleverd.

Van Beek Verhuizingen Zeist

Verhuizen is een hoop gedoe en geregel. U bent enorm druk met afspraken, verbouwingen, etc. U heeft bijna geen tijd voor de daadwerkelijke verhuizing. Reden genoeg om u door een erkende verhuizer als Van Beek Verhuizingen Zeist te laten verhuizen.

www.hagerty.nl

Schoonmaak- en poetsmiddelen.

www.hegerzeist.nl

Voor al uw kunst- en kantoorartikelen!

www.sypesteyn.nl

Kasteel-Museum Sypesteyn, landgoed met tuin en park, Loosdrecht.

www.jumelle.nl

Juwelier goudsmid Jumelle is een ambachtelijk toonaangevende goudsmederij en juwelier.

www.vanveluw.nl

Van Veluw, sinds 1942 ontwerper en producent van onderscheidingen, eretekens, insignes, sportmedailles, penningen, carnavalskettingen, badges, wings, etc.

www.kasteelkerckebosch.com

Authenticiteit, persoonlijke gastvrijheid en culinaire verrassingen, een uniek decor voor ieder denkbaar verblijf: slapen, eten, drinken, vergaderen, trouwen & feesten.

www.oudlondon.nl

Logeren in een comfortabele hotelkamer, ervaar de uitstekende keuken in één van onze restaurants en geniet van onze wellness faciliteiten. Uitgebreide vergader- en congresfaciliteiten of drink een glas wijn in de gezellige bar of op het terras.

www.vvnk.nl

De Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900 is een landelijke kleinschalige ontmoetingsplaats voor liefhebbers van kunst, kunstnijverheid en architectuur uit de boeiende periode 1880 – 1940.

www.zeistermuziekdagen.nl

Twee weken lang in augustus genieten van topmusici, tijdens een internationaal kamermuziekfestival en masterclasses. De concerten vinden plaats in de 18e-eeuwse kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

www.horlogerievanmanen.nl

Al meer dan 60 jaar verkoopt Horlogerie van Manen horloges, gouden en zilveren sieraden, klokken en nog veel meer juweliersartikelen in Veenendaal. Van Manen is gespecialiseerd in het graveren van producten en beschikt zij over een uitstekend atelier waarin zelfs de meest complexe reparaties van uw sieraden, horloges en klokken kunnen worden uitgevoerd.

www.opdeheuvelrug.nl

Op de Heuvelrug vind je veel prachtige gemeentes en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vol leuke activiteiten. Om jouw reis naar de Heuvelrug zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, vind je op de website alle praktische informatie.

www.stavelij.nl

De Stavelij is de website van de Nederlandse Zilverclub, een in 1975 ontstaan besloten gezelschap van zilverliefhebbers, met als doel de belangstelling voor zowel oud- als modern zilver te bevorderen en expertise op verschillende deelterreinen te stimuleren en te bundelen.

www.zeistermagazine.nl

Zeistermagazine.nl is… digitaal, positief, kritisch, interactief, sociaal, onafhankelijk, ondernemend en verrassend! 


www.hetgoededoelzeist.nl

De stichting ziet als haar opdracht: zonder winstoogmerk de stichtingen die de Stichting Kringloopwinkel 'Het Goede Doel Zeist' hebben opgericht van financiële middelen te voorzien, ten einde hun ondersteunende activiteiten vanuit naastenliefde tot uitvoering te brengen.